Dag 215 – Mitt Happy Meal fyller sju månader!
 

 

Datum

22 oktober 2010 17:11

Dag 215 – Mitt Happy Meal fyller sju månader!

Om du läser denna text antar jag att du, liksom jag, är nyfiken på svaret på frågan ”Hur länge överlever ett Happy Meal?”. Det har jag nämligen frågat mig själv sedan den 22 mars när jag köpte mitt Happy Meal på McDonald’s Jägersro i Malmö. Då var jag inspirerad av Joann Bruso, som hade ett Happy Meal som fyllde ett år några dagar tidigare. Senare har jag hittat fler, liknande, experiment. Du hittar länkar på min förstasida – den äldsta hamburgare bland dem är från 1996 och levde i alla fall så sent som 2008, 12 år senare.

Hur som helst verkar de flesta experiment visa ungefär detsamma. Hamburgare (och pommes frites) från McDonald’s är levnadsglada rackare, som inte dör i första taget. Den vetenskapliga förklaringen är att i torr miljö, som det är i rummet på vårt kontor där mitt Happy Meal står, finns inte förutsättningar för att mat ska ruttna och/eller mögla. Det låter logiskt, men jag kan ändå inte låta bli att undra. Flera av experimenten jag länkar till har matvaror från andra inköpsställen som förvaras i samma miljö, och faktum är att man faktiskt ser en klar skillnad på hur den maten åldras jämför med mat från McDonald’s.

Följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt Happy Meal!

En kommentar till “Dag 215 – Mitt Happy Meal fyller sju månader!”

  1. Håkan Andersson skriver:

    🙂 RT @ChristerOlsson Kära vänner: brist ut i sång och hurrarop – på dag 215 fyller mitt Happy Meal sju månader! http://is.gd/gcWaz #hloehm