Dag 71 – Mitt Happy Meal fyller tio veckor!
 

 

Datum

31 maj 2010 11:32

Dag 71 – Mitt Happy Meal fyller tio veckor!

Mitt Happy Meal har överlevt ytterligare en vecka, och det är nu hela tio veckor sedan jag köpte det på numera stängda McDonald’s Jägersro i Malmö. Utan ketchup, senap och gurka – precis som min inspirationskälla Joann Bruso gjorde på sin sin Happy Meal Blog. Just nu är läget oförändrat; hamburgaren har krympt rejält. Brödet har också krympt, men inte alls lika mycket. Pommesen är stenhård, och då menar jag verkligen stenhård (eller knallstenhård, ett ord som jag lyckades uppfinna när Kristin Nord gjorde sin utmärkta intervju till Sydsvenskan).

Jag har också, med benäget bistånd från Mikael i en kommentar, lyckats hitta innehållsförteckningarna till McDonald’s olika produkter på deras site. Där kan man tala om förvirrande interface/gränssnitt. Man ska leta under ”Balansguiden”, dä man uppmanas att ”navigera med hjälp av de färgade cirklarna”. De visar alla en pil framåt när man pekar på dem, och att man skulle klicka på den sista pilen som pekade framåt övergick mitt förstånd. Tyvärr.

Hur som helst har jag hittat innehållsförteckningarna för alla produkterna i ett Happy Meal nu, men de ger inte svar på någon av de frågor som jag har just nu; vad är vattenhalten i hamburgaren och vad finns i morotspåsen förutom morötterna – vanlig luft eller en gasblandning? Jag kan heller inte se om hamburgarens kryddblandning är blandad i köttet eller om den tillsätts vid beredningen på restaurangen.

Följ mig på Twitter om du vill bli uppdaterad om mitt Happy Meal!

5 kommentarer till “Dag 71 – Mitt Happy Meal fyller tio veckor!”

 1. Nelly M Fredlund skriver:

  RT @ChristerOlsson: Dag 71 med mitt Happy Meal. Fyller tio veckor idag! http://is.gd/cwHB0 #hloehm

 2. kk skriver:

  Det är tur för McDonalds att deras målgrupp inte läser vetenskapliga tidsskrifter. Det är väl ingen nyhet att snabbmat ”behandlas” innan den hamnar i papplådorna.

  Det ska ju vara billigt, och i det här fallet tror jag verkligen att man får vad man betalar för.

  • Christer Olsson skriver:

   Hej kk. Tack för din kommentar. Tyvärr var alla sidor som du länkade till skyddade med lösenord, så jag tog för enkelhets skull bort dem. Finns din information på öppna sidor också?

 3. kk skriver:

  Det går absolut att söka på dem på PubMed – öppet för alla.

 4. Christer Olsson skriver:

  Hej igen kk. Eftersom jag inte kan läsa dokumenten du länkat till vet jag inte vad jag ska söka efter på PubMed. Har du länkar eller lämpliga sökord? Tack!